Mesto ukončilo projekt inovácie vyučovania na školách

04.10.2011 Poprad

Vysoké Tatry 4. októbra (TASR) – Mesto Vysoké Tatry v septembri ukončilo realizáciu projektu Inovácia vyučovania v tatranských školách. V rámci neho si všetky tri základné školy na území mesta doplnili svoje odborné učebne počítačmi a didaktickými pomôckami a získali tiež nové učebné materiály. Tie pre školákov vytvorili samotní učitelia a dohromady zostavili viac ako 530 pracovných listov.
\"Tie sú zamerané na tri oblasti, a to prírodu a spoločnosť, matematiku a prácu s informáciami a jazyk a komunikácia,\" priblížila projektová manažérka mesta Zuzana Hlavatá. Počas troch etáp projektu, ktorý odštartoval ešte v októbri roku 2009, si učitelia pod vedením lektorov zdokonalili svoje počítačové zručnosti, ktoré vzápätí využili pri vytváraní učebných materiálov pre jednotlivé školy.
\"Materiály sa na hodinách matematiky, prírodovedy, biológie, prírodopisu a anglického jazyka v záverečnej fáze projektu osvedčili, takže ich chcú využívať aj tento školský rok,\" zdôraznila Hlavatá. Pracovné listy boli školákom k dispozícii nielen na vyučovacích hodinách, ale dostať sa k nim mohli aj na internete. \"Zámerom bolo vypestovať u žiakov zodpovednosť za vlastné učenie, popritom rozvíjať ich zručnosti v oblasti práce s informačno-komunikačnými technológiami,\" doplnila Hlavatá. Okrem toho chcú takto u detí podporiť jazykové kompetencie, ako aj záujem o celoživotné vzdelávanie.
Deti dostali na školách aj dotazníky, z ktorých vyplýva, že im takáto forma vyučovania vyhovuje. Ľahšie si učivo zapamätajú a lepšie mu aj rozumejú. Pedagógovia si zas podľa Hlavatej myslia, že práve využívanie informačno-komunikačných technológií pri vyučovaní vzbudzuje vyšší záujem žiakov o daný predmet a motivuje ich k tímovej práci.
Na tento projekt získalo mesto Vysoké Tatry nenávratný finančný príspevok od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške viac ako 143.000 eur. Celkové oprávnené náklady boli vo výške niečo viac ako 150.000 eur. S piatimi percentami sa na ňom spolupodieľalo mesto.
 

Vyberte región